"Of all the words of mice and men, the saddest are, "It might have been." Kurt Vonnegut

понеделник, 4 март 2013 г.

История за един син мезонет от кв. Бриз

Небрежното гледане на обяви за жилища под наем през декември беше толкова обнадеждаващо. Все едни лъскави, нови апартаменти, с гледка към морето и печка последен модел, само за 250 - максимум 300 лв. Тогава обаче всичко беше несериозно.

Към средата на януари ситуацията мина една крачка по-близо до сериозното търсене. Тогава една агенция ни светна, че евтините луксозни апартаменти в кв. Бриз си имат уловка - дават се само за месец, максимум два. Така спряхме да им обръщаме внимание. Игнорирахме включително и този мезонет в синьо, който се появи в обявите още през декември.


Очевидно, снимката не е моя. Надявам се, че виждате ясно и коя е агенцията. Prorent. Аз лично планирам да я избягвам.

От средата на февруари по сайтовете се въртят едни и същи обяви. За сумата, която ни се струваше достатъчно добра през декември, вече не се намира почти нищо прилично. След като може би за 40-и път видях синия мезонет от кв. Бриз, се зачетох в описанието от агенция Prorent. Оказа се, че се отдава дългосрочно. Напълно обзаведен. За 300 лв. Обадих се миналата неделя. Брокерът веднага реагира "О, тъкмо го взеха, още нямах време да го махна от сайта". Ок. Но той продължи "Мога да Ви предложа други апартаменти. Кога Ви е удобно да отидем на огледи?" Познато. Отказах. Вече си имаме една агенция, която търси (и май вдигна ръце от нас).

В понеделник си купих седмичното "Варненски имоти". На 10-а страница се предлагаше синият мезонет от кв. Бриз.


Ок. След като тъкмо го взеха неделя следобяд, е логично информацията във "Варненски имоти" да не е обновена. Но мислите ли, че е логично имотът все още да се предлага на сайта на същите Prorent, седмица по-късно?


2 коментара:

Detelin Markov каза...

Това е превантивна мярка, защо да си играят да го свалят, после пак да го вдигат - като явно след месец-два пак ще се отдава. Направо ти съчувствам с търсенето на прилична квартира в Варна - нещо като филма "Мисията невъзможна е".
Аз така и не видях хубав апартамент за сума под 400-450лв. А тези за около 400 наистина си заслужаваха парите.
При останалите има интересни интериорни и екстериорни решения. Като гледам снимката на синия мезонет нещо ми е странно разположението на бокса, защото предполагам, че се влиза в вратата в дъното? :)Но пък извадиха печка.

Plamena Markova-Koleva каза...

Намерихме ГО. Идеалният. За 300, на пъпа на града. Цаката му е упоритост в търсенето :) Другата седмица подробности, след като подпишем договора (дано само някоя котка не ни мине път :))